GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Mechanische ventilatie reinigen Drenthe

Wij reinigen uw mechanisch ventilatiesysteem!

Mechanische ventilatie reinigen Drenthe

Mechanische ventilatie reinigen Drenthe? De meeste ventilatiesystemen staan de hele dag aan. De ventilatoren en luchtkanalen raken in de loop der jaren vervuild. De werking van het apparaat gaat hierdoor flink achteruit.

Vervuilde ventilatiesystemen verslechteren het binnenklimaat. Schimmels en bacteriën krijgen hierdoor de kans zich snel te ontwikkelen en te verspreiden door het huis. Wanneer u of uw huisgenoten dit inademen, heeft dit negatieve gevolgen voor de gezondheid.

Mechanische ventilaties moeten minimaal eens in de vier jaar gereinigd worden. Door een reiniging uit te laten voeren, optimaliseert u de levensduur van de ventilatiebox en de luchtkanalen.

Wilt u uw ventilatiesysteem laten reinigen? Neem dan gerust contact op met een collega van Schoorsteenveger Drenthe op 085 019 57 50. Wij komen graag uw mechanische ventilatie reinigen Drenthe!

Mechanische ventilatie schoonmaken

Het is van belang uw ventilatiesysteem regelmatig schoon te laten maken. Wij raden u aan om uw ventilatiesystemen eens in de vier jaar specialistisch te laten reinigen. Voor ventilatieboxen raden wij dit aan eens in de twee jaar te doen. 

Wanneer wij een onderhoudsbeurt uitvoeren, wordt de ventilatiebox grondig gereinigd. Ook worden de ventielen en luchtkanalen geïnspecteerd en helemaal schoongemaakt.

Daarnaast kunnen wij de zuigcapaciteit testen en zorgen wij dat uw apparaat perfect staat afgesteld. Nadat wij een onderhoudsbeurt hebben uitgevoerd, kunt u er zeker van zijn dat uw ventilatiesysteem weer perfect functioneert.

Laat uw ventilatiesysteem daarom regelmatig schoonmaken. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat uw systeem, vervuilde lucht zo snel mogelijk afvoert. Maak een afspraak via 085 019 57 50.

Ventilatiesysteem reinigen

Het is belangrijk om uw mechanisch ventilatiesysteem regelmatig te reinigen. De luchtkanalen van uw ventilatiesysteem zijn een perfecte verzamelplek voor stof, bacteriën, vocht en ongedierte.

Een vervuild ventilatiesysteem heeft grote gevolgen voor de luchtkwaliteit in huis en de werking van het systeem. Om dit te voorkomen raden wij u aan uw ventilatiesysteem te laten reinigen.

Een goed werkend systeem helpt een gezonde luchtvochtigheid te creëren in uw huis. Hierdoor kunnen klachten als hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten, longaandoeningen en diverse allergieën voorkomen worden. 

Wilt u zeker zijn dat uw ventilatiesysteem goed gereinigd wordt? Maak dan snel een afspraak bij Schoorsteenveger Drenthe op 085 019 57 50.

Ventilatie reinigen

Er zijn diverse momenten wanneer u uw ventilatie moet laten reinigen. Heeft u bijvoorbeeld last van uitzonderlijk veel stof of schimmel? In veel gevallen zien we dat een vervuild ventilatiesysteem hier de oorzaak van is.

Een slecht-onderhouden ventilatiesysteem heeft negatieve effecten op de gezondheid van u en uw huisgenoten. Zo kunt u last krijgen van een droge keel, een snotneus, veelvoudig hoesten of allergische reacties.

Een ventilatiereiniging is ook aan te raden wanneer het apparaat meer geluid gaat maken, op het moment dat er donkergekleurde kringen ontstaan op of rondom de ventilator of wanneer er een nare lucht uit het apparaat komt.

Wij raden u aan uw ventilatiesysteem minimaal een keer in de vier jaar te laten reinigen. Wilt u een afspraak maken? Neem dan snel contact op via 085 019 57 50.

Zelf mechanische ventilatie schoonmaken

Het is mogelijk om zelf uw mechanisch ventilatiesysteem schoon te maken. Echter is dit geen gemakkelijke klus. De monteurs van Schoorsteenveger Drenthe hebben voor u uitgewerkt hoe u het best zelf uw mechanische ventilatie kunt reinigen.

Alvorens u de reiniging begint is het van belang dat het apparaat niet aan staat en dat de stekker uit het stopcontact is. Daarna starten we met het reinigen van de ventilatiebox.

Open de ventilatiebox door middel van de deksel. Pak de stofzuiger of een natte doek en verwijder al het loszittende vuil. Het is mogelijk dat er vuil zit vastgeplakt aan de wanden van de ventilatie. Deze kunt u voorzichtig verwijderen met een platte schroevendraaier of een spatel. Sluit de ventilatiebox vervolgens weer af door de deksel te sluiten.

Daarna worden de ventielen gereinigd. In veel gevallen zijn deze eenvoudig los te draaien uit de behuizing. Maak deze schoon met een vochtige doek. Wanneer het ventiel weer goed gereinigd is, kan deze teruggedraaid worden in de behuizing.

Verwijder nu de kap van het ventilatierooster. U kunt nu de binnenkant van de ventilatieroosters reinigen met een stofzuiger. Maak de kap en het rooster goed schoon met een vochtige doek. Zet de kap vervolgens weer vast aan het ventilatierooster.

Ventilatiesystemen met een WTW-unit zijn voorzien vrijwel altijd van filters. U kunt deze filters eenmaal reinigen. De keer daarop moeten deze vervangen worden. Afhankelijk van de vervuiling is het aan te raden om de filters minimaal elk half jaar te reinigen of te vervangen.

Tot slot moeten de ventilatiekanalen nog gereinigd worden. Dit kunt u doen door met uw stofzuiger in de kanalen te gaan. Zet hierbij niet geen kracht. Op het moment dat u merkt dat de stofzuiger tegen gehouden wordt, ga dan niet verder en trek deze dan voorzichtig terug.

Wanneer u alle stappen heeft doorlopen is uw ventilatiesysteem en de bijbehorende luchtkanalen schoon. Wanneer alles goed gedroogd is, kunt u de stekker weer in het stopcontact doen en kan het systeem weer gestart worden.

Maakt uw systeem nu ineens meer geluid dan hij eerder deed? Dan is er iets niet goed gegaan. Zet het apparaat dan niet aan en maak snel een afspraak via 085 019 57 50.

Onderhoud ventilatiesystemen

U kunt ons bereiken voor het onderhouden van uw ventilatiesysteem. Tijdens een onderhoudsbeurt zijn er drie belangrijke onderdelen die wij inspecteren.

Bij een onderhoudsbeurt controleren wij als eerst uw ventilatiebox. Dit is het apparaat die de ventilatie aandrijft. Hierbij zorgen wij dat we uw ventilatiesysteem volledig wordt gereinigd en weer perfect wordt afgesteld.

Daarnaast controleren wij de afzuigpunten en -ventielen. Dit zijn de ronde ventielen die zichtbaar zijn in uw huis. Deze afzuigpunten zijn aangesloten op de ventilatiekanalen in het plafond of de muur.

Als laatst reinigen wij uw ventilatiekanalen. Deze kanalen zijn een erg belangrijk onderdeel in het mechanische ventilatiesysteem. Luchtkanalen transporteren de vuile lucht in huis vanuit een ventilatierooster naar de ventilatiebox. Voor warmte terugwin systemen transporteren ze ook de schone lucht door het huis.

Wilt u zeker weten dat uw apparaat grondig gereinigd wordt en perfect staat afgesteld? Maak dan snel een afspraak met een collega van Schoorsteenveger Drenthe op 085 019 57 50. Wij helpen u graag!

Onderhoud mechanische ventilatie

Er zijn diverse manieren waarop een mechanisch ventilatiesysteem onderhouden kan worden. De monteurs van Schoorsteenveger Drenthe beschikken over het beste gereedschap waarmee elk apparaat en de daarbij horende ventilatiekanalen gereinigd kunnen worden.

Wanneer wij uw ventilatie vegen maken wij gebruik van een roterende borstelmethode. Bij deze methode maken wij gebruik van een borstel waarvan de kop draaibaar is. Door met deze roterende borstel in uw ventilatiekanalen te gaan, zorgen wij ervoor dat al het vuil loskomt van de ventilatiewanden.

Vervolgens maken wij gebruik van een special afzuigsysteem. Dit is een krachtige machine die het vuil onder druk wegzuigt, zodat de kanalen weer volledig schoon zijn. Uiteraard ruimen wij na afloop alles weer netjes op.

Wanneer u uw ventilatie grondig laat reinigen kunt u weer zorgeloos genieten van een goed werkend ventilatiesysteem en van een gezond binnenklimaat. Daarnaast gaat uw ventilatiesysteem ook nog eens een stuk langer mee.

Wilt u uw mechanisch ventilatiesysteem laten reinigen? Neem dan snel contact op via 085 019 57 50 en maak vandaag nog een afspraak!

Achterstallig onderhoud mechanische ventilatie

Uit een onderzoek van Klimaatbureau HIER is gebleken dat er in Nederland ruim 2 miljoen huizen zijn met een verouderd mechanisch ventilatiesysteem. Daarnaast wordt een groot gedeelte van de systemen ook nog eens slecht of helemaal niet onderhouden.

Achterstallig onderhoud aan een mechanisch ventilatiesysteem kan verschillende gevolgen hebben, zowel op lange- als op korte termijn.

Een belangrijk gevolg is dat het slecht is voor de gezondheid van u en uw huisgenoten. Doordat er meer vocht en vuil in de lucht blijft hangen, krijgen schimmels en bacteriën de kans zich extreem snel te ontwikkelen en verspreiden. Wanneer u dit inademt, is dit slecht voor uw gezondheid.

Wanneer een apparaat slecht onderhouden wordt, neemt de werking enorm af. Doordat vuil en stof zich ophopen in het apparaat, gaat de efficiëntie van het apparaat erg achteruit. Na 2 jaar zonder onderhoud al zo’n 20-30% achteruitgang.

De hogere luchtvochtigheid in huis zorgt er ook voor dat de temperatuur moeilijker te beïnvloeden is. De verwarming moet hierdoor harder werken en de ventilatiebox moet ook meer energie verbruiken om de ruimte te ventileren. Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat de energiekosten toenemen.

Is het tijd om uw mechanisch ventilatiesysteem grondig te laten reinigen? Maak dan snel een afspraak op 085 019 57 50. Onze monteurs helpen u graag!

WTW onderhoud

Een WTW-unit is een ventilatiesysteem dat uw huis ventileert zonder dat er warmte verloren gaat. Een warmteterugwin-unit is een ventilatieapparaat dat twee functies heeft; de vuile lucht in huis afvoeren en hier schone lucht voor in de plaats brengen.

Het is belangrijk om deze WTW-unit goed te onderhouden. Vervuilde lucht in huis kan leiden tot diverse gezondheidsklachten. Denk hierbij aan klachten als hoofdpijn, benauwdheid en (chronische) verkoudheid.

Wij raden u aan deze WTW-unit om de twee jaar te laten reinigen. Op deze manier houdt u het apparaat te allen tijde schoon. Door een WTW-onderhoudsbeurt uit te laten voeren, optimaliseert u de levensduur van de ventilatiebox en de luchtkanalen.

Wilt u dat wij WTW-unit onderhoudsbeurt uitvoeren? Neem dan gerust contact op om een afspraak te maken via 085 019 57 50.

Mechanische ventilatie reinigen kosten

Het is belangrijk dat uw ventilatiesysteem regelmatig gereinigd wordt. Wij hanteren vaste tarieven voor het reinigen van een mechanisch ventilatiesysteem.

Voor een complete reiniging brengen wij €170 in rekening. Dit is inclusief de BTW.

Tijdens deze reiniging wordt de ventilatiebox grondig gereinigd. Daarnaast worden de ventielen en luchtkanalen geïnspecteerd en schoongemaakt.

Wilt u uw ventilatiesysteem laten reinigen door Schoorsteenveger Drenthe? Neem dan gerust contact op via 085 019 57 50. Wij komen graag uw mechanische ventilatie reinigen Drenthe!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Drenthe? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Drenthe.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Drenthe.

Werkwijze Schoorsteenveger Drenthe

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Drenthe via 085 019 57 50. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Drenthe op 085 019 57 50.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Drenthe via 085 019 57 50.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Drenthe via 085 019 57 50.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Drenthe

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Drenthe heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Drenthe

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Drenthe

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Drenthe nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Drenthe

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Drenthe mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Drenthe

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button