GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Vogelnest verwijderen Drenthe

Wij verwijderen uw vogelnesten!

Vogelnest verwijderen Drenthe

Vogelnest verwijderen Drenthe? Heeft u een vogelnest in uw schoorsteen, dakgoot of onder uw zonnepanelen of dakpannen? En wilt u deze laten verwijderen? Dan bent u bij Schoorsteenveger Drenthe aan het juiste adres.

Wanneer vogels een nest bouwen in uw schoorsteen is dit gevaarlijk voor zowel dier als mens. Door het nest wordt de kans op schoorsteenbrand aanzienlijk vergroot.

Naast het feit dat een nest in uw schoorsteen vervelend is, kan dit ook veel schade aanrichten aan uw haard of kachel en uw schoorsteen.

Wilt u uw vogelnest verwijderen Drenthe. Neem dan nu contact op via 085 019 57 50.

Gevaren door vogelnesten

Wanneer een vogel zijn nestje bouwt in uw schoorsteen, is dit zeer gevaarlijk voor zowel mens als dier. Vogelnesten vergroten de kans op schoorsteenbrand aanzienlijk. Vogelnesten worden namelijk gebouwd van brandbaar materiaal, denk aan takjes en bladeren. Op het moment dat de haard of kachel dan aan gaat, kan dit zorgen voor brand. Daarnaast kan een vogelnest zorgen voor een verstopping in het rookkanaal. Hierdoor krijgt de rook geen weg naar buiten. Dit kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Heeft u een vogelnest in uw schoorsteen, of denkt u dat er misschien een vogelnest zit? Neem dan gerust contact op om een afspraak te maken met Schoorsteenveger Drenthe op 085 019 57 50.

Twijfels over of u te maken heeft met een vogelnest?

Weet u niet zeker of u wel te maken heeft met een vogelnest. Laat dan voor de zekerheid een schoorsteeninspectie uitvoeren. Bij een schoorsteeninspectie brengen wij de staat van uw schoorsteen in kaart. Wij maken duidelijk of er binnen in de schoorsteen een nest of een andere vorm van schade bevindt. Het eerste voordeel dat komt kijken bij een schone schoorsteen is dat dit bijdraagt aan uw veiligheid bij het stoken van een haard of kachel. Het risico op een schoorsteenbrand of andere problemen is vele malen kleiner bij een schoorsteen die één of twee keer per jaar onderhouden wordt. Wilt u zeker weten dat er wel of geen vogelnest in uw schoorsteen zit? Maak dan een afspraak om een schoorsteeninspectie te laten uitvoeren via 085 019 57 50.

Verwijder vogelnesten niet zelf

Op het moment dat er een vogelnest in uw schoorsteen zit, raden wij u af zelf aan de slag te gaan met het verwijderen van het nest. Het is verboden om een vogel te storen tijdens het broeden. Om deze reden moet er in het geval van een vogelnest goed gekeken worden of de vogel nog gebruik maakt van het nest. Dit doen wij aan de hand van een camera inspectie. Mocht de vogel het nest verlaten hebben, dan verwijderen wij het nest. Indien de vogel nog druk bezig is, dan komen wij graag op een later moment weer terug om de schoorsteen te vegen. Een andere reden dat wij het zelf verwijderen van vogelnesten afraden is dat er veel roet en andere deeltjes in uw schoorsteen zitten. Wanneer u het nest probeert te verwijderen komen deze deeltjes namelijk los. Dit is erg slecht voor uw luchtwegen. Daarnaast is het vaak ook een lastige klus. Vogels bouwen vaak nestjes op oude nestjes. Dit zorgt ervoor dat de nesten bij elkaar soms wel tot twee meter hoog kunnen worden. Wilt u uw schoorsteen vrij laten maken van vogelnesten. Neem dan contact op met een collega van Schoorsteenveger Drenthe op 085 019 57 50.

Vogelnesten in schoorsteen voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom raden wij u aan om vogels geen kans te geven een nest in uw schoorsteen te bouwen.

Het voorkomen van vogelnesten is vele malen goedkoper dan deze verhelpen. Daarnaast is het ook nog vele malen veiliger. Een vogelnest in uw schoorsteen is gevaarlijk voor u, maar ook voor de dieren.

Het voorkomen van vogelnesten kan op verschillende manieren. Onze schoorsteenvegers hebben er een aantal voor u op een rij gezet.

Vogelrooster/boldraadrooster plaatsen

Een betaalbare en effectieve oplossing om dit te bereiken is het plaatsen van een vogelrooster op uw schoorsteen. Deze vogelroosters noemen we ook wel boldraadroosters.

Een boldraadrooster is een metalen voorwerp, dat in de schoorsteen geplaatst wordt. Door dit rooster krijgen vogels geen kans uw uw schoorsteen in te vliegen of er een nest in te bouwen.

Een boldraadrooster voorkomt schade aan uw schoorsteen door vogels en andere dieren. Hiermee bespaart u uzelf veel ongemak en geld.

Wilt u een boldraadrooster laten plaatsen in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Drenthe op 085 019 57 50.

Schoorsteenkap plaatsen

De tweede optie is het plaatsen van een schoorsteenkap. Naast dat een kap een mooie uitstraling geeft aan uw woning, zorgt het ook voor een goede bescherming tegen regen en vogelnesten.

Een schoorsteenkap is een afsluiting op uw schoorsteen. Dit wordt gemonteerd aan bovenkant van het rookkanaal. Zie het als een dak van de schoorsteen.

Door een goede schoorsteenkap kunnen vogels geen nest bouwen in uw schoorsteen. Daarnaast adviseren wij ook altijd een schoorsteenkap te plaatsen omdat deze voorkomt dat gloeiende asdeeltjes kunnen ontsnappen en de trek in de schoorsteen verbetert.

Wilt u advies over een schoorsteenkap om te bepalen of dit voor u handig kan zijn? Neem dan direct contact op met Schoorsteenveger Drenthe op 085 019 57 50.

Regelmatig schoorsteenvegen

Een derde manier om uw schoorsteen vrij te houden van vogelnesten, is door deze regelmatig te laten vegen.

Om vogelnesten te voorkomen is het van belang dat u minstens eenmaal per jaar een schoorsteenveger inschakelt voor het onderhouden van uw schoorsteen. Stookt u dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal tweemaal per jaar te laten vegen.

Bij schoorsteenonderhoud worden de rookkanalen van uw haard of afvoer goed gereinigd. Daarnaast wordt uw schoorsteen gecontroleerd op beginnende vogelnesten of op andere verstoppingen en beschadigingen.

Bent u op zoek naar een vakman om uw schoorsteen te vegen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Drenthe via 085 019 57 50.

Een ervaren schoorsteenveger inschakelen?

Wij raden u aan uw schoorsteen één of meerdere keren per jaar te laten vegen door een ervaren schoorsteenveger. Op deze manier weet u zeker dat u weer veilig kunt genieten van uw haard of kachel! Wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren vakman, weet u dat uw schoorsteen op een juiste manier schoongemaakt wordt. Daarnaast herkent een ervaren schoorsteenveger sneller beginnende problemen in uw schoorsteen of andere rookkanalen. Wilt u een schoorsteenveger met veel ervaring inschakelen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Drenthe via 085 019 57 50.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Drenthe? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Drenthe.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Drenthe.

Werkwijze Schoorsteenveger Drenthe

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Drenthe via 085 019 57 50. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Drenthe op 085 019 57 50.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Drenthe via 085 019 57 50.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Drenthe via 085 019 57 50.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Drenthe

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Drenthe heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Drenthe

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Drenthe

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Drenthe nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Drenthe

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Drenthe mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Drenthe

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button