GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Ventilatiekanaal reinigen Drenthe

Wij reinigen uw ventilatiekanaal!

Ventilatiekanaal reinigen Drenthe

Ventilatiekanaal reinigen Drenthe? Ventilatiekanalen zijn een belangrijk gedeelte van uw ventilatiesysteem. Ventilatiekanalen kunnen zowel schone als vuile lucht transporteren.

Het is van belang dat u uw ventilatiekanalen regelmatig laat reinigen. Hierdoor voorkomt u dat vuil en bacteriën zich opstapelen en verspreiden in uw leefomgeving.

Om veilig gebruik te kunnen maken van uw ventilatiesysteem raden wij u aan de kanalen eens in de 3 á 4 jaar te laten controleren door een ervaren ventilatie monteur.

Is het weer tijd om uw ventilatiekanaal te laten reinigen? Maak dan snel een afspraak met Schoorsteenveger Drenthe op 085 019 57 50. Wij komen graag uw ventilatiekanaal reinigen Drenthe!

Luchtkanalen reinigen

De luchtkanalen, ook wel ventilatiekanalen genoemd, transporteren lucht in en/of uit uw huis. Het is belangrijk om deze kanalen regelmatig te laten reinigen.

Wanneer u uw luchtkanalen laat reinigen wordt de lucht in het binnenklimaat sterk verbeterd. U voorkomt hiermee gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, benauwdheid, (chronische) verkoudheid en geïrriteerde ogen

Een ventilatiesysteem met schone luchtkanalen is vele malen hygiënischer dan een systeem met vuile kanalen. Met een reiniging voorkomen wij de verspreiding van schimmels, bacteriën en virussen.

Wanneer uw ventilatiekanalen weer helemaal schoon zijn, zal de luchtdoorstroom een stuk beter verlopen dan voorheen. Vuile kanalen zitten vaak vol stof, die de doorgang van de lucht verminderen.

Tot slot is een schoon ventilatiekanaal beter voor het milieu. Een ventilatiesysteem met schone kanalen werkt namelijk zuiniger. Het systeem hoeft dan minder hard te werken. Hierdoor verbruikt u minder energie en dalen uw energiekosten!

Er zijn dus genoeg redenen waarom u uw luchtkanaal moet laten schoonmaken. Wilt u een afspraak maken voor het reigen van uw ventilatiekanaal? Neem dan gerust contact op via 085 019 57 50.

Reinigen luchtkanalen

Om uw ventilatiesysteem en de bijbehorende luchtkanalen in de beste staat te houden, is het van belang dat u regelmatig een onderhoudsbeurt laat uitvoeren. Zo’n onderhoudsbeurt ziet er als volgt uit:

Wij starten met het inspecteren van het ventilatiesysteem en de luchtkanalen. Dit doen wij door met het blote oog te kijken naar de staat van het apparaat en de buizen.

Wanneer wij de staat in kaart hebben gebracht, beginnen wij met de reiniging van de kanalen. Dit doen wij met een roterende borstel en een special afzuigsysteem. Dit is een krachtige machine die het vuil onder druk uit de luchtkanalen wegzuigt.

Wanneer wij het grootste gedeelte van het vuil hebben weggezogen, gaan wij het systeem ontsmetten. Hiermee wordt al het stof en vuil dat nog aanwezig is direct geëlimineerd.

Na de ontsmetting worden alle ventielen en roosters weer teruggeplaatst op de oude plek. Vervolgens zorgen wij dat uw systeem weer perfect staat afgesteld en volledig naar behoren werkt.

Zoekt u iemand voor het reinigen van uw luchtkanalen? Maak dan snel een afspraak op 085 019 57 50. Wij helpen u graag!

Reinigen ventilatiekanalen

Het is mogelijk om zelf uw ventilatiesysteem te reinigen. Wanneer u dit zelf gaat doen, raden wij u aan om goed op te letten en voorzichtig te werk te gaan.

De monteurs van Schoorsteenveger Drenthe hebben voor u een methode uitgewerkt waarop u zelf uw ventilatiekanalen zou kunnen schoonmaken. U kunt deze werkwijze vinden onder het kopje zelf ventilatie schoonmaken.

Wanneer u zelf uw ventilatiesysteem wilt reinigen is het belangrijk dat u weet dat het systeem bestaat uit onderdelen: de ventilatie-unit/ventilatie-box en de ventilatiekanalen. De ventilatie-unit is de kast met de ventilator. De kanalen zijn de luchtleidingen waar de lucht door getransporteerd wordt.

Laat u uw ventilatiekanaal liever reinigen door een ervaren monteur? Maak dan snel een afspraak bij Schoorsteenveger Drenthe op 085 019 57 50.

Zelf ventilatie schoonmaken

Veel mensen vragen zich af hoe zij zelf hun ventilatie kunnen schoonmaken. Onze monteurs hebben speciaal voor u een werkwijze uitgewerkt waarop u zelf uw ventilatie kunt reinigen.

Als eerste zorgt u ervoor dat apparaat uitstaat en van de netstroom is afgehaald. Vervolgens beginnen we met het reinigen van de ventilatiebox. Open nu de deksel van de ventilatiebox.

Verwijder al het loszittend vuil met een stofzuiger of een natte doek. Het is mogelijk dat er vuil zit vastgeplakt aan de wanden van de ventilatie. Deze kunt u voorzichtig verwijderen met een platte schroevendraaier. Vervolgens sluit u de deksel van de ventilatiebox weer.

Vervolgens gaan we aan de slag met het reinigen van de ventielen. Vaak kunt u de ventielen eenvoudig losdraaien uit de behuizing. Maak deze schoon met een natte doek. Wanneer het ventiel weer schoon is, kunt u deze terugdraaien in de behuizing.

Indien mogelijk kunt u vervolgens de kap van het ventilatierooster afhalen en de binnenkant van de ventilatieroosters reinigen met een stofzuiger. Maak de kap en het rooster schoon met een vochtige doek en klik of draai de kap weer vast aan het rooster.

Ventilatiesystemen met warmteterugwinning zijn voorzien van filters. Deze filters zijn eenmaal te reinigen, de volgende keer moeten ze vervangen worden. Afhankelijk van de vervuiling is het aan te raden om de filters minimaal elk half jaar te reinigen of te vervangen.

Als laatste moeten de kanalen nog gereinigd worden. Dit kunt u doen door met uw stofzuiger in het ventilatiekanaal te gaan. Zet hierbij niet teveel kracht en zodra u merkt dat de stofzuiger niet verder kan, trek deze dan rustig terug.

Uw ventilatiesysteem en de bijbehorende luchtkanalen zijn nu schoon. Wanneer alles goed gedroogd is, kunt u de stekker weer in het stopcontact doen en kan het systeem weer gestart worden.

Maakt uw systeem nu ineens meer geluid dan hij eerder deed? Dan is er iets niet goed gegaan. Neem dan contact op via 085 019 57 50.

Ventilatie reinigen

Alleen uw ventilatiekanalen reinigen is vaak niet voldoende om een ventilatiesysteem goed te reinigen. Het reinigen van de ventilatiekanalen gaat vaak gepaard met het schoonmaken van de ventilatiebox.

Om het ventilatiesysteem perfect te laten werken is het van belang dat naast de kanalen, ook de ventilatoren en eventueel ook de WTW-unit grondig gereinigd worden.

Het is van belang om de luchtfilters regelmatig te vervangen. De filters bepalen voor een groot gedeelte de luchtkwaliteit in huis. Zeker voor mensen met allergieën (denk aan hooikoorts, astma, bronchitis) is het aan te raden om deze filters op regelmatige basis te vervangen.

Wij raden u aan uw ventilatie eens in de vier jaar te laten reinigen. Wilt u een onderhoudsbeurt laten uitvoeren? Neem dan snel contact op met Schoorsteenveger Drenthe op 085 019 57 50.

Ventilator reinigen

Toiletten of badkamers zijn vaak warme en vochtige ruimtes waar men veelal gebruik maakt van chemische schoonmaakmiddelen. Dit maakt het erg belangrijk dat deze ruimtes goed verlucht worden.

In de meeste gevallen gebeurt dit door een ventilatiesysteem. Om te zorgen dat deze verluchting goed en veilig verloopt, is het van belang dat de ventilator met enige regelmaat gereinigd wordt.

Wij raden u aan om alle ventilatoren, afzuigventielen, de ventilatie-unit en andere onderdelen op hetzelfde moment te laten reinigen. Op deze manier weet u zeker dat het hele apparaat weer naar behoren werkt!

Wilt u uw ventilator laten reinigen door een ventilatie monteur met jarenlange ervaring? Maak dan snel een afspraak op 085 019 57 50. Onze monteurs helpen u graag!

Ventilator schoonmaken

Veel mensen hebben thuis in hun wc of badkamer een ventilator om de lucht af te voeren. Net zoals voor elk ventilatiesysteem, geldt ook voor deze ventilatoren dat het belangrijk is om deze regelmatig te reinigen. 

Om deze ventilatoren goed schoon te maken, is het niet genoeg om enkel een doekje over de voorkant van de ventilator te halen. Wanneer je zeker wilt zijn van een schone ventilator, is het nodig om ventilator los te halen uit het plafond of de muur.

Wanneer u uw ventilator wilt schoonmaken is het verstandig eerst de stroom van het apparaat te halen. Vervolgens kunt u de ventilator voorzichtig uit het plafond halen.

Verwijder het loszittende vuil vervolgens met een natte doek. Voor het vastzittende vuil raden wij u aan een platte schroevendraaier te gebruiken. Wanneer de ventilator gereinigd is, kunt u deze voorzichtig terugplaatsen in de behuizing.

Ga erg voorzichtig te werk. Ventilatoren zijn erg nauwkeurig afgesteld. Wanneer de afstelling aangepast wordt of de ventilator beschadigd raakt, kan het zijn dat uw ventilatiesysteem niet meer goed werkt.

Wilt u uw ventilator liever laten schoonmaken door een ervaren monteur? Neem dan gerust contact op via 085 019 57 50 om een afspraak in te plannen bij Schoorsteenveger Drenthe.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Drenthe? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Drenthe.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Drenthe.

Werkwijze Schoorsteenveger Drenthe

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Drenthe via 085 019 57 50. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Drenthe op 085 019 57 50.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Drenthe via 085 019 57 50.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Drenthe via 085 019 57 50.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Drenthe

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Drenthe heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Drenthe

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Drenthe

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Drenthe nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Drenthe

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Drenthe mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Drenthe

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button